CQ World Scout

CQ World Scouts is een jaarlijkse activiteit georganiseerd door União dos Escoteiros do Brasil – UEB (Scouting Brazilië) en erkend door de WOSM (World Organisation for Scouting Movements). De Brazilianen hebben als belangrijkste doel het promoten van de radiohobby en het uitwisselen van informatie en kennis tussen zendamateurs en scouts. Het weekend ligt ongeveer tussen 2 JOTA-JOTI’s in, waardoor de zendamateurs meer betrokken blijven bij de scoutinggroep en vise-versa.

Omdat de wedstrijd pas aan het einde van de middag begint is er de ruimte om zaken uit te proberem welke weer van pas kunnen komen gedurende de JOTA-JOTI. Kortom een heel goed moment om samen met de zendamateurs en de oudere scouts uitgebreid stil te staan bij alle technieken die aan de orde komen.

Uit naam van Braziliaanse scouts nodigen wij jullie graag uit om deel te nemen aan de CQ World Scouts contest. Wij hopen dat er vele scouts en zendamateurs elkaar treffen in deze contest ! Ruim 10 jaar geleden jaar geleden kreeg de Braziliaanse organisatie de toestemming van The World Organisation of the Scout Movement om dit als scouting activiteit te promoten. Daardoor is het echte een wedstrijd voor en door scouts geworden! Ook al heb je misschien niet de gehele 24 uur tijd of zin doe gezellig mee!

Om de verbindingen te loggen word geadviseerd om het bekende programma N1MM Logger te gebruiken. Deze kun je HIER downloaden, er zal een .rar file beschikbaar zijn om het loggen van andere scouts te vereenvoudigen. Zodra deze file beschikbaar is zullen we op deze website een link plaatsen.

Voor regels contest 2024 kijk op CQWS-2024-NEDERLANDS (contestbr.org)